Terug naar home

Wondgenezing

De diëtist kan je ook helpen om je voedingspatroon te optimaliseren en zo de genezing van wonden te bevorderen. Voeding speelt een cruciale rol bij het herstelproces, omdat bepaalde voedingsstoffen essentieel zijn voor het aanmaken van nieuwe cellen, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde bloedsomloop.

Onze begeleiding richt zich op het aanbieden van voedingsadvies dat rijk is aan eiwitten, vitamines (met name vitamine C en vitamine A), minderen (zoals zink en ijzer) en gezonde vetten. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor het stimuleren van de collageenproductie, het bestrijden van infecties en het bevorderen van een effectieve wondgenezing.

Daarnaast helpen wij onze cliënten om een evenwichtig dieet te volgen dat ontstekingen vermindert en de algehele gezondheid ondersteunt. Dit omvat het verminderen van de consumptie van suiker, transvetten en bewerkte voedingsmiddelen, die ontstekingen kunnen verergeren en het genezingsproces kunnen vertragen.

Ons doel is om onze cliënten te voorzien van de juiste voedingsrichtlijn en ondersteuning om de wondgenezing te optimaliseren en complicaties te voorkomen. Met onze begeleiding streven we naar een snel en effectief herstel, zodat onze cliënten weer snel terug kunnen naar een gezonde, actieve leefstijl.