Terug naar home

Hart- en vaatziekten

In de begeleiding van hart- en vaatziekten is het ons doel om mensen te helpen hun hartgezondheid te verbeteren en hun risico op complicaties te verminderen. Voeding speelt een cruciale rol bij het beheersen van deze aandoeningen, en onze begeleiding richt zich op het aanpassen van eetgewoonten om een gezonde levensstijl te bevorderen. Veel voorkomende hart- en vaatziekten zijn hartkramp, hartinfarct, beroerte en etalagebenen. Mensen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten bij roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, nierschade, reuma, hart- en vaatziekten in de familie, en veel stress.

Samen met onze cliënten werken wij aan het verminderen van verzadigde vetten, natrium en cholesterol in hun eetpatroon, terwijl we tegelijkertijd voedzame opties toevoegen, zoals volkorengranen, groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten. Dit draagt bij aan het verlagen van bloeddruk, cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezond gewicht.

Ook moedigen wij aan tot regelmatige lichaamsbeweging en stressmanagement, omdat deze factoren ook een grote invloed hebben op hart- en vaatziekten. Door educatie, ondersteuning en praktische tips helpen wij onze cliënten bij het maken van gezonde keuzes die bij hun leefstijl passen.

Met onze begeleiding streven we naar het versterken van de hartgezondheid op lange termijn, zodat onze cliënten een actief en bevredigend leven kunnen leiden, vrij van complicaties en met een gezond hart en gezonde vaten.