Terug naar home

Revalidatie

De diëtist speelt een essentiële rol in het bevorderen van het herstel en het bevorderen van de algehele gezondheid bij revalidatie. Tijdens het revalidatieproces is goede voeding van groot belang, omdat het bijdraagt aan het herstel van spieren, botten en weefsels, het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

Onze begeleiding richt zich op het bieden van voedingsadvies dat gericht is op het optimaliseren van voedingsstoffen die het herstel bevorderen, zoals eiwitten, vitaminen (zoals vitamine D en vitamine C), minderen (zoals calcium en magnesium) en antioxidanten. Dit helpt om spiermassa te behouden, botten te versterken en het genezingsproces te versnellen.

Daarnaast werken wij nauw samen met andere zorgverleners (zoals fysiotherapeut en ergotherapeut) om eventuele voeding gerelateerde complicaties aan te pakken, zoals slikproblemen, gewichtsverlies of veranderende smaakbeleving. Wij bieden praktische tips en advies om ervoor te zorgen dat onze cliënten voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen en hun dieet aanpassen aan hun specifieke behoeften en mogelijkheden tijdens het revalidatieproces.

Ons doel is om onze cliënten te ondersteunen bij hun revalidatie door middel van voeding, zodat ze zo snel mogelijk hun zelfstandigheid terugwinnen en weer actief kunnen deelnemen aan het dagelijks leven.