Terug naar home

Maag- en darmklachten

Als diëtistenpraktijk helpen wij onze cliënten bij het beheren van hun symptomen en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Veel voorkomende klachten zoals Prikkelbare Darmsyndroom (PDS), maagzuurproblemen en spijsverteringsstoornissen kunnen het dagelijks leven ernstig beïnvloeden, maar met de juiste voedingsaanpassingen kunnen we vaak aanzienlijke verbeteringen bereiken.

Onze aanpak omvat het identificeren van triggerfoods die klachten veroorzaken (eventueel d.m.v. het FODMAP dieet) en het aanbevelen van een dieet dat vriendelijk is voor de spijsvertering. Dit kan onder ander het verminderen van bepaalde voedingsmiddelen die gasvorming of irritatie veroorzaken, het introduceren van vezelrijke voeding om de darmfunctie te verbeteren, en het bevorderen van een gezonde balans van goede bacteriën in de darmen.

Hiernaast helpen wij onze cliënten om bewust te worden van hun eetgedrag en de relatie tussen voeding en symptomen. Door middel van educatie en voedingsadvies streven we naar een beter begrip van hun spijsvertering en hoe ze deze kunnen ondersteunen met voeding.

Ons doel is om onze cliënten te helpen een dieet te vinden dat hun maag- en darmklachten verlicht en hun algehele welzijn bevordert. Met onze begeleiding streven we naar een betere kwaliteit van leven, vrij van vervelende spijsverteringsproblemen.