Terug naar home

Diabetes mellitus

Als diëtistenpraktijk begeleiden wij ook mensen met diabetes mellitus om hun bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen en hun algehele gezondheid te verbeteren. Diabetes kan een uitdagende aandoening zijn, maar met de juiste voedingsaanpak kunnen mensen hun bloedsuikerspiegel onder controle houden en complicaties voorkomen.

Veel voorkomende klachten van diabetes (type 2) zijn:

  • Overmatige dorst
  • Vaak urineren
  • Vermoeidheid
  • Gewichtsverlies
  • Wazig zien
  • Langzame genezing van wonden
  • Tintelende of gevoelloze handen en voeten

Niet alle mensen met diabetes (type 2) zullen alle bovenstaande klachten ervaren en sommige mensen hebben zelfs helemaal geen klachten. Begeleiding rondom de voeding is echter wel belangrijk om verdere complicaties te voorkomen.

Tijdens de begeleiding gaan we verder in op de invloed van diverse voedingsmiddelen(groepen) op de bloedsuikerspiegel. We helpen cliënten te begrijpen hoe verschillende voedingsmiddelen hun bloedsuikerspiegel beïnvloeden en hen te voorzien van praktische strategieën om hun dieet te optimaliseren. Dit omvat het maken van gezonde keuzes, het plannen van evenwichtige maaltijden en het leren omgaan met specifieke situaties, zoals feestjes of uit eten gaan.

Hiernaast richten we ons ook – wanneer nodig – op het bevorderen van een gezond gewicht en het verminderen van risicofactoren en complicaties, zoals hart- en vaatziekten. Wij werken nauw samen met onze cliënten om realistische doelen te stellen en hen te motiveren om gezonde veranderingen te maken die passen binnen hun leefstijl.

Door educatie, ondersteuning en voedingsadvies streven we ernaar om diabetesmanagement te integreren in het dagelijks leven van onze cliënten, zodat ze zich zelfverzekerd voelen en een goede kwaliteit van leven kunnen behouden.