Terug naar home

Voeding & Sport

Binnen onze diëtistenpraktijk begeleiden we ook mensen rondom het sporten. We helpen (jeugd)sporters om het maximale uit hun trainingen te halen en hun sportprestaties te verbeteren. Voeding speelt een essentiële rol bij het leveren van energie, het bevorderen van herstel en het opbouwen van spiermassa.

Onze begeleiding richt zich op het bieden van voedingsadvies dat is afgestemd op de individuele behoeften van amateuristische sporters en sporters op hoger niveau. Dit omvat het optimaliseren van macronutriënten, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, om te zorgen voor voldoende energie en spierherstel. Ook vitaminen, mineralen en antioxidanten zijn belangrijk voor een goede gezondheid en prestaties.

Wij helpen sporters bij het plannen van maaltijden en snacks rondom trainingen en wedstrijden, zodat ze de juiste brandstof hebben voor optimale prestaties en een snel herstel achteraf. Daarnaast geven wij advies over hydratie, omdat voldoende vochtinname essentieel is voor het voorkomen van uitdroging en het handhaven van een goede lichaamstemperatuur tijdens het sporten.

Door middel van educatie en ondersteuning streven we naar een evenwichtige benadering van voeding en sport, waarbij gezonde eetgewoonten worden gecombineerd met effectieve trainingsprogramma’s.

Buiten onze praktijk om is één van onze diëtisten ook regelmatig aanwezig op Thialf in Heerenveen om de jeugdtopsporters van Thialf Gewest te begeleiden in hun voeding.