Terug naar home

Afname van spiermassa en spierkracht

Als diëtist begrijpen wij hoe belangrijk het is om spiermassa en spierkracht te houden, vooral bij mensen die te maken hebben met een afname als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, blessures of veroudering. Onze begeleiding richt zich op het bieden van voedingsadvies dat gericht is op het behoud en herstel van spiermassa en -kracht.

Dit omvat het bevorderen van voldoende eiwitinname, omdat eiwitten essentieel zijn voor de opbouw en het behoud van spieren. Wij adviseren onze cliënten over het toevoegen van eiwitrijke voedingsmiddelen aan hun dieet.

Daarnaast moedigen wij een evenwichtige voeding aan die rijk is aan vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor spierfunctie en herstel, zoals vitamine D, calcium, magnesium en zink. Een gezonde balans van koolhydraten en gezonde vetten is ook van belang voor een optimale energievoorziening en spierprestaties.

Door middel van educatie en individueel afgestemd advies helpen wij onze cliënten bij het maken van gezonde voedingskeuzes die hun spiermassa en spierkracht ondersteunen. Samen streven we naar het behoud van een actieve leefstijl en een sterk, gezond lichaam, zelfs in uitdagende omstandigheden.