Terug naar home

Een gezonde relatie met voeding

Als diëtisten geloven wij dat een gezonde relatie met voeding essentieel is voor een goede gezondheid en welzijn. Onze begeleiding richt zich op het helpen van mensen om een positieve en evenwichtige relatie met voeding te ontwikkelen, vrij van schuldgevoelens, restricties en obsessies.

Samen met onze cliënten onderzoeken wij hun eetgewoonten, overtuigingen en emoties rondom voeding. We werken aan het loslaten van het ‘dieet denken’ en streven naar een intuïtieve manier van eten, waarbij ze leren luisteren naar hun lichaam en genieten van voeding zonder schuldgevoelens.

Onze aanpak omvat het aanmoedigen van een gevarieerd en voedzaam voedingspatroon dat bevredigend is. Wij moedigen aan tot mindful eten, waarbij cliënten leren om bewust te zijn van hun honger- en verzadigingssignalen, en om te genieten van elke hap die ze nemen.

Daarnaast bespreken we ook de rol van emoties en stress bij eetgedrag, en zoeken we naar gezonde manieren om hiermee om te gaan zonder naar voeding als troost te grijpen. Ons doel is om onze cliënten te helpen een positieve een duurzame relatie met voeding op te bouwen, die bijdraagt aan hun algehele welzijn en geluk.