Terug naar home

Pre- en postoperatief

Als diëtisten binnen en fysiotherapiepraktijk houden wij ons ook bezig met pre- en postoperatieve voedingszorg. We werken nauw samen met cliënten om ervoor te zorgen dat ze optimaal voorbereid zijn op hun operatie en een succesvolle herstelperiode hebben.

Voorafgaande aan de operatie helpen wij onze cliënten om hun voeding te optimaliseren, wat kan bijdragen aan een betere wondgenezing, een sterker immuunsysteem en een sneller herstel. Dit omdat het bieden van voedingsadvies om eventuele voedingstekorten aan te pakken, het stimuleren van eiwitinname voor spierbehoud en het verminderen van ontstekingsbevorderende voedingsmiddelen.

Na de operatie richten we ons op het bevorderen van een gezond dieet dat het herstel ondersteunt en eventuele complicaties minimaliseert. Dit kan betekenen dat wij dieetadvies geven om bijwerkingen zoals misselijkheid, braken of slikproblemen te verminderen, en het stimuleren van voedingsmiddelen die de genezing bevorderen, zoals voedingsmiddelen rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Het is ons doel om onze cliënten te helpen een goede voedingsstatus te behouden tijdens de stressvolle periode voor en na de operatie, zodat ze zo snel mogelijk kunnen herstellen en terugkeren naar een normale leefstijl. Met onze begeleiding streven we naar een vlotte en succesvolle herstelperiode (eventueel in samenwerking met fysiotherapie), waarbij voeding een cruciale rol speelt in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten.